A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

Massey A Massey Ferguson MF 8S széria

a Farm Machine 22 díj győztese

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája (NYSE: AGCO) örömmel jelenti be, hogy a rendkívül hatékony és kényelmes traktora, az MF 8S széria nyerte el a Farm Machine 22 díjat a 180-400 lóerős kategóriában.

“Mindenki a Massey Fergusonnál rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy a 22-es Farm Machine díj hozzánk került. Ezt a szenvedélyes munkánk elismerésének is tekintjük egyben, illetve a teljes MF csapat elkötelezettségét is jól mutatja az élenjáró ,megbízható és egyszerűen kezelhető traktorok irányába.” – nyilatkozza Thierry Lhotte , a Massey Ferguson alelnöke & ügyvezető igazgatója a európai & közel-keleti régióban.

Massey Ferguson MF 8S traktor az Agrospictől

“Sokszor elmondjuk, hogy az MF 8S-t Gazdálkodókkal együtt alkottuk Gazdálkodók számára. Az egész traktorszéria egy fehér A4-es papíron kezdte meg pályafutását, amikor is ügyfélinterjúk során felderítettük mik a fő elvárások egy ilyen erőgéppel szemben – a világ minden részéről” – nyilatkozza Jérôme Aubrion, a Massey Ferguson európai & közel-keleti marketing igazgatója, majd hozzáteszi:

“Szeretnénk ezt a díjat azoknak a Gazdálkodóknak ajánlani, akik segítettek nekünk az MF 8S széria kifejlesztésében, illetve emlékeztettek minket arra, hogy a Massey Ferguson történelméből is emeljünk át elemeket a gépekbe, főleg a megjelenésbe. Így tudtunk egy olyan szériát megalkotni, ami elérhető és tökéletesen illeszkedik a gazdálkodói igényekhez.”

Egyszerűen kezelhető és megbízható széria

Hat típus áll rendelkezésre az MF 8S traktorcsaládon belül. A legkisebb a 205 lóerős, MF 8S.205, míg a kínálat legerősebbje, a 305 lóerős MF 8S.305. Felszereltségben a két leggazdagabb érhető el: Efficient és Exclusive. A szinteken belül is számos lehetőség van további extrákkal úgy személyre szabni az erőgépet, ahogy csak igényeink megkívánják.

Mindegyik típus 7.4 literes, hathengeres AGCO Power erőforrással van szerelve, amely a legmodernebb motortechnológiát kínálja. A fejlesztések eredményeképpen már 1.500 f/p-en eléri a traktor a maximális nyomatékát, ami segíti a gazdaságos üzemeltetést és csökkenti a zajszintet a fülkében. A motorvezérlés (EPM) modelltől függően akár +20 lóerő extra teljesítményt is képes nyújtani, ami kiegészül extra nyomatékkal is. Pont akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá!

Egyedi Protect-U műszaki megoldás

A motorháztető és a szélvédő között egy 24 cm-es légrés található, ami Protect-U névre hallgat. A megoldás lényege, hogy fizikailag is elválassza a fülkét a meleg motortértől, ezáltal pedig jelentősen csökken a zajszint, a vibráció a kabinban, illetve a hőterhelés is. A Protect-U révén mindösszesen 68 dB a zajszint, ami az egyik legalacsonyabb érték a piacon. A fülke viszont az egyik legtágasabb, összesen 3.4m³ légtér áll rendelkezésre, amit a világos felhasznált anyagok és a 6.6 m² – es üvegfelületek tökéletes munkahellyé tesznek.

A klasszikus kormánykerék előtt elhelyezett műszerfal ebben a szériában megszűnt, és a műszeregység átkerült a jobb oldali fülkeoszlopba. Az új egység MF vDisplay névre hallgat és tökéletes kontrollt enged a legfontosabb visszajelzésekre, pont a szemünk előtt. A kormánykerék és a hozzá kapcsolódó Power Control menetirányváltó és fokozatváltó kar helyzete változatlan maradt.

Massey Ferguson MF 8S traktor az Agrospictől

A vadonatúj Control Centre kartámla a legújabb generációs és rendkívül könnyen kezelhető Multipad joystick-kal van felszerelve, ami tökéletes ujjhegy vezérlésű kezelést tesz lehetővé. Az ISOBUS kompatibilis karról a legfontosabb traktorfunkciókat tudjuk kezelni, köztük két elektro-hidraulikusan működtetett hidraulika szeleppárt is a joystick-on található mikrokapcsolóról.

Kiváló hajtómű kínálat

Az MF 8S háromféle sebességváltóval érhető el, amelyek a következők: Dyna-7 fél-powershift, vadonatúj Dyna E-Power duplakuplungos és Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT). Legutóbbi alapfelszereltség az MF 8S.305 modellen, az összes többin pedig opciós tétel.

Az új, automata üzemmód a Dyna-VT sebességváltókon lehetővé teszi, hogy a kezelő a Multipad joystick-kal vagy pedállal szabályozza a haladási tempót, mialatt a hajtómű automatikusan a terhelés és a sebesség függvényében mindig a legoptimálisabb motorfordulatszámon tartja az erőforrást.

A szériában debütált saját fejlesztésű újdonság, a duplakuplungos Dyna E-Power váltó a fokozatmentes hajtóművek előnyék biztosítja a mechanikus powershift rendszerű váltók hihetetlenül hatékony erőátvitelével.

A kettős tengelykapcsoló a főcsoport váltásoknál is észrevétlenül teszi a dolgát. A hajtóműben 4 főcsoporton belül egyenként 7 fokozat található, amelyek átfedésben vannak elosztva a tökéletes közúti és szántóföldi élmény és teljesítmény érdekében.

A Dyna-7 sebességváltó fél-powershift rendszerű, amely könnyű és hatékony működtetést garantál mind a 28 beépített sebességfokozatnak. Itt is 4 főcsoport található, egyenként 7 fokozattal. Mindegyik fokozat terhelés alatt, kézzel kapcsolható.

Teljes értékű konnektivitás

A legújabb generációs Datatronic 5 monitort 9 collos képernyő, és állítható karra való elhelyezés jellemzi. A csillogásmentesített érintőképernyő és az okos gyorsfunkciós menüelrendezés végett olyan egyszerű a használata mint egy tableté vagy telefoné.

A terminál minden fontos traktorfunkció beállítására használható, illetve ha egy monitor van a traktorban, úgy a precíziós gazdálkodáshoz használt szoftverek is rajta jelennek meg, mint például az MF Guide automata kormányzás, MF Section Control szakaszvezérlés vagy az MF Rate Control változó mennyiségű anyagkijuttatás. Az adathordozásról az MF TaskDoc – akár felhőalapú – rendszer gondoskodik. Amennyiben két terminálon keresztül szeretnénk dolgozni, úgy a traktorfunkciókhoz a Datatronic 5, a technológia szoftverekhez a kiegészítő, opciós Fieldstar 5 a megfelelő választás.

Massey Ferguson MF 8S traktor az Agrospictől

Minden MF 8S-es traktor elérhető MF Connect telemetriás rendszerrel. A vadonatúj terület lehatároló (geofencing) funkció segítségével előre meghatározhatunk egy fizikai területet, amelyet ha elhagy vagy, amelybe belép a traktor akkor az Ön által megjelölt okoskészülékre riasztást küld a rendszer. Ez nemcsak a biztonságot növeli, de például terményszállításnál a logisztikát is segíti.