A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

Massey Ferguson 3 Special

KESKENY NYOMTÁVÚ SZŐLŐS ÉS ÜLTETVÉNY TRAKTOROK

A Massey Ferguson 2022-ben mutatta be az új szőlő és ültetvényes modellcsaládját, ami 6 verziót foglal magában. A gyártó mérnökei gondosan ügyeltek arra, hogy a keskeny nyomtávú szegmensben felmerülő minden méret, szélesség és teljesítmény igényre legyen tökéletes megoldás a kínálatban.
Magas felszereltségével, az MF 3 Speciális széria a modern elvárásokhoz is jól illeszkedik, ugyanis kezelése egyszerű, kényelmes és olyan kezelői élményt kínál, ami alacsony költséggel, rendkívül hatékonyan működtethető géppé teszi a traktorokat.

Specialista minden szektorban

Az MF 3 S széria hat különböző modellvariánst kínál. Újdonság, hogy a 120 lóerős csúcsmodell – az MF 3GE és MF 3 AL verziókon kívül – mindegyikükben elérhető. A szériában elérhetők fülkés és fülke nélküli modellek egyaránt. A sokoldalúságot a széles hajtómű választék is garantálja: a vadonatúj 30/15 fokozattal és ECO üzemmóddal ellátott sebességváltó elérhető mind az Essential, mind az Efficient felszereltségi szinteken.

MF 3VI – Szőlészeti verzió – hagyományos, szűk sorközzel rendelkező szőlőkhöz. Öt típus 75 – 120 lóerő között, akár 1 méter össz-szélességtől és alapfelszereltségben fülkés kialakítással.

MF 3SP – Speciális verzió – szélesebb sorközzel rendelkező szőlőkhöz, valamelyest szélesebb alvázzal és tágasabb fülkével. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.25 méter össz-szélességtől és alapfelszereltségben fülkés kialakítással.

MF 3FR – Gyümölcsös/ültetvény verzió – intenzív művelésű gyümölcsösökhöz, egyéb ültetvényekhez. Szélesebb mellső híd, robusztusabb kiállású traktorok, nagyobb helykínálatú fülkével. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.45 méter össz-szélességtől. Fülkés és fülkenélküli modellek is elérhetők.

MF 3WF – Széles gyümölcsös/ültetvény verzió – szélesebb, rendkívül stabil kialakítású gépek tágabb térállású ültetvényekhez, hegyes vidéken található szőlőkhöz és akár állattenyésztésbe. Öt típus 75 – 120 lóerő között, 1.70 méter össz-szélességtől. Fülkés és fülkenélküli modellek is elérhetők.

MF 3GE – Alacsony felépítményű verzió – alacsony felépítésű gépek lombkoronák alatti, fóliasátras, összeboruló ültetvények alatti munkákhoz. Szélesebb mellső híd jár ehhez a verzióhoz a páratlan stabilitás érdekében. Négy típus 75 – 105 lóerő között, 1.40 méter össz-szélességtől és kizárólag fülke nélküli kialakítással.

MF 3AL – Alpin verzió – sokoldalú, erős és stabil erőgépek oda, ahol nehezek a talajviszonyok, illetve ahol a hagyományos szántóföldi traktor nagy, de a klasszikus ültetvénytraktor túl kicsi és keskeny. Négy típus 75 – 105 lóerő között, 1.70 méter össz-szélességtől. Elérhető alacsony össz-magasságú kialakításban (pl.: karámokhoz), illetve síkpadlós fülkével is.

MF 3 Speciális széria teljesítmény és méret adatai

A 75 lóerő fölötti verziók jelentős fejlesztéseket kapnak meg

A Massey Ferguson eltökélt a folyamatos fejlesztések mellett, így a 75 lóerő teljesítmény fölötti verziók fontos és jelentős átalakuláson estek át.

Essential és Efficient felszereltségi szintek

Két felszereltségi szint érhető el mindegyik verzióhoz annak érdekében, hogy a kezelők személyes igényeikre szabhassák az MF 3 Speciális széria gépeit a kényelem, hatékonyság és kiegészítők terén.
A belépő szintű Essential felszereltség mechanikus hajtóművel, 93 l/perc teljesítményű két hidraulika-szivattyús rendszerrel és mechanikus emelőmű vezérléssel érkezik. Ezeket számos hasznos opcióval lehet kiegészíteni, mint például az elektromos emelőmű vezérlés (ELC), vagy a PowerShuttle elektro-hidraulikus menetirányváltó és a SpeedShift terhelés alatt kapcsolható „nyúl/béka” fokozatok váltó.
Az Efficient felszereltségi szint már három hidraulika szivattyús, 120 l/perc teljesítményű hidraulika rendszert, elektronikus emelőmű vezérlést (ELC), PowerShuttle és SpeedShift-es váltót, multifunkciós joystick kezelést és 4 pár elektromos működtetésű hátsó hidraulika szeleppárt tartalmaz.
Kiegészítő extra mindegyik verzióhoz a Cat 4 fülke légszűrő rendszer, a fronthidraulika, a mellső TLT vagy az akár gyári homlokrakodó is.

Tiszta és bőséges erő

A motorok terén a legújabb generációs, 3.6 literes, négyhengeres erőforrást kapják a hetvenöt lóerő fölötti MF 3 Speciális típusok. A teljesítmény leadása a motoroknak 85 – 120 lóerő közé esik a fülkés verziók esetében. A fülke nélküli, illetve az AL verziók maximális teljesítménye 105 lóerő. Az alapfelszereltségű üzemanyag-tartály kapacitása 75 liter, ami opcionálisan 100 literesre bővíthető.

Kiváló fülkekényelem és kezelési komfort

Az elődszériához képest a fülke kényelme jelentősen javult, ami a nagyobb fejtérben, magasabb üléspozícióban, és a kvázi síkpadlóban (3 cm-es alagút van csak) ölt elsőre testet. A kilátás sokkal jobb anélkül, hogy a traktor össz magassága változott volna.
A kezelő előtt egy új, és modern műszerfal található, aminek az elrendezése rendkívül logikus: szemből nézve balra található a fordulatszámmérő, középen a funkciók kijelzője, míg jobbra a különböző szintjelzők. A hátsó függesztőmű helyzetét, a hidraulika szelepek állításait és a Speedshift „nyúl/béka” visszajelzést is lehet rajta látni.

Szélesebb hajtómű választék

A hatékonyság és a kezelési kényelem növelése érdekében egy új 30 előre / 15 hátrameneti fokozattal ellátott, 40 km/h ECO sebességváltó áll rendelkezésre. A három főcsoporton belül egyenként öt fokozat található. A főcsoportokat karral lehet előre kiválasztani a kezelőtől jobb oldalra.

A fékpedál kuplungfunkció mostantól ebben a szériában is elérhető: a rendszer amint megnyomjuk a fékpedált „kikuplungolja” a traktort. Ez kivételesen hasznos homlokrakodós munkáknál, a kezelő sokkal kényelmesebben, gyorsabban és hatékonyabban tud dolgozni.
A hajtómű választék belépője a 15/15 fokozattal ellátott, mechanikus irányváltós verzió. Ezt opcionálisan mechanikus osztóművel lehet ellátni, így 30/15-ös sebességváltót kapunk. Így sokkal több fokozat áll rendelkezésünkre az ideális munkapont és tempó megtalálásához.
A hajtómű választék csúcsa az elektro-hidraulikus menetirányváltóval és terhelés alatt kapcsolható „nyúl/béka” fokozattal ellátott váltó. Ehhez a verzióhoz jár a menetirányváltás érzékenységét beállító forgógomb is, ami abban segít, hogy irányváltásoknál mennyire aggresszívan/gyorsan vagy épp lágyan/lassan kapcsoljon a traktor.

Kimagasló hidraulika teljesítmény

Az MF 3 S széria minden típusa kettő vagy három hidraulikaszivattyús hidraulika rendszerrel van ellátva. Mindkét megoldás bőven elegendő olajáramot garantál a munkagépek gyors működtetéséhez.
Az elektronikus emelőmű vezérlés (ELC) alapfelszereltség minden Efficient felszereltségi szintű traktoron, és mostantól opcionálisan az Essential gépekhez is elérhető. A két szint rendszere megegyezik, kivéve, hogy az Essential verziók nem tartalmazzák az elektro-hidraulikus szelepeket. A hidraulika lehetőségek is megújultak, de megmaradtak az eddigi előnyök, mint például a számos hátsó és középső szeleppár, vagy az akár három hidraulika szivattyús rendszer.
Az Efficient verziók alapfelszereltségben 4 pár elektromos hidr.szeleppel érkeznek. A szelepek száma akár 6 párig növelhető, amelyek a multifunkciós joystickról is vezérelhetők.

Kiváló ár/érték arányú 75 lóerős modellek

A belépő szintű, 75 lóerő teljesítménnyel rendelkező típusok is számos újításon estek át. Ezek a verziók is megkapták a legmodernebb négyhengeres Stage V motorokat, csak itt 3.4 liter hengerűrtartalommal. A felszereltségben sem kell lemondani a két szintről: itt is Essential és Efficient érhető el a traktorokhoz.
A 75 lóerős verziók esetében a gyártó Massey Ferguson úgy döntött, hogy az elődszériából átvesz számos műszaki megoldást, amelyek már bizonyított hatékonysággal és alacsony üzemeltetési költségekkel látják el a traktorokat. A fejlesztések azonban itt is érintik a fülkét, például megújult a levegő rugózású vezetőülést.
Minden hetvenöt lóerős MF 3 Speciális traktor többféle sebességváltóval érhető el a különböző felhasználói igények kielégítésére. A belépő szintű váltó a mechanikus működtetésű 12/12-es hajtómű, míg a legfejlettebb a 24/12-es terhelés alatt kapcsolható fokozattal ellátott, elektro-hidr. irányváltós verzió.
A verziókon elérhetők a három hidraulika szivattyús, 120 liter/perc, illetve a két hidraulika szivattyús 93 liter/perc teljesítményű rendszerek is. A hidraulika szelepek közül gyári kiszerelésben is elérhetők középre kihelyezettek.

A 75 lóerős kivitelek is megkapják a Massey Ferguson vadonatúj külső megjelenését: az ezüst szablya motorháztető elem, illetve a szürke fülkeoszlopok közös jellemzői a széria összes gépének. A belső az elődszéria MF 3700-as traktoré.