A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

Massey Ferguson IDEAL 

Mindent megváltoztat

Az első Massey Ferguson IDEAL gépek nyolcéves fejlesztés és tesztelés után kerültek gazdáikhoz még 2019-ben. Az AGCO világszerte gazdálkodók és bérvállalkozók bevonásával végezte a fekete kombájnok fejlesztését annak érdekében, hogy a piacon elérhető legjobb gépet alkossák meg. A fejlesztési időszakot kétéves tesztelés követte (Magyarországon is volt belőle prototípus), majd eljött a 2019-es év, amikor az első gépek „kikerültek” a gazdaságokba. Az eredmények az előző öt szezonból pedig rendkívül meggyőzőek.

A Massey Ferguson IDEAL típusai

SuperFlow vágóasztalok

Az IDEAL-okhoz egyik legjobban illő asztal, a 9,2 m-es SuperFlow. Ez a neve a nagy átmérőjű behordócsigával szerelt, nagy teljesítményű PowerFlow behordószalagos asztaloknak.
Általánosságban, a gabonaadapter kínálat 7.7 m-től egészen 12.2 m-ig terjed, mindegyik a Massey Ferguson sajátosságának számító behordószalagos rendszerrel (PowerFlow), amely garantálja a mindig állandó terménytovábbítást. A 9.2 méter hazánkban ideális munkaszélesség, mert a teljesítménye elég nagy, hogy kihasználja a kombájnban rejlő kapacitást, de a kisebb táblákban való munkavégzés is lehetséges vele.

1 vagy 2 rotoros cséplés és leválasztás

A cséplésről és leválasztásról a piacon elérhető leghosszabb rotor/rotorok gondoskodnak. A legkisebb MF IDEAL 7 egy rotorral, a két nagyobb modell (MF IDEAL 8 és MF IDEAL 9) pedig két rotorral rendelkezik. A rotorhossz azért számít, mert így a termény cséplésére és leválasztására fizikálisan több idő és felület áll rendelkezésre. Így a munkavégzés tökéletes. Az IDEAL 8-as típus kétrotoros technológiával, illetve a piacon kiemelkedő, 2 m hosszúságú rostafelülettel rendelkezik. Labortesztek kimutatták, hogy hatékonyabb a tisztítási folyamat, ha hosszabb a rostafelület (tehát nem a felület szélessége az elsőszámú paraméter, hanem a hossza).

A piac legnagyobb magtartálya

Az IDEAL kombájnok opcionális magtartálya piacvezető: 17.100 literes. A nagy teljesítmény nem elég, amennyiben nem lehetséges elég gyorsan a magot a szállítójárművekbe juttatni. Ehhez pedig a másodpercenkénti 210 l/mp ürítési sebesség elengedhetetlen, ami ha jobban belegondolunk egy olajoshordónyi mennyiséget jelent egy szekundum alatt.
A járószerkezet többségében gumihevederes. A tulajdonosok elmondása szerint rendkívül megérte a heveder felára, ugyanis sok olyan hely akad, ahol sokkal könnyebb kombájnok elakadtak, míg az MF IDEAL 8T gond nélkül tudott tovább haladni a nagy felfekvő felületnek köszönhetően. A járószerkezet továbbá alacsony talajtaposást eredményez, ami egy üresen 23 tonna fölötti járműnél fontos szempont. A maximális vonulási sebesség 40 km/h.

VISION fülke – tökéletes, prémium munkahely

A fülkéről érdemes kiemelni a maximális luxust és kényelem. Óriási, hangszigetelt üvegfelületek, hatékony klíma, prémium ülés és RTK pontosságú automata kormányzás teszik a hosszú munkanapot tökéletessé. Az ülés szellőztetett, elektromos deréktámaszos, bőrborítású, ami által a kezelő biztosan megtalálja a kényelmes testhelyzetet magának. A 28 literes hűtött étel és italtartó pedig rendkívül jól a nyári forróságban. A színes, érintőképernyős terminál pedig ténylegesen mindenről visszajelzést ad.

IDEALdrive – botkormány vezérlés

Opcionálisan elérhető a gépekhez teljes joystick vezérlés. Ezesetben a kormányoszlop és a kormánykerék teljesen eltűnik, és mindössze a két joystick karral irányítjuk a gépet.