A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

Massey Ferguson Activa S kombájnok

ár/érték bajnok széria

A Massey Ferguson Activa S sorozata rendkívül kedvelt a hazai Gazdálkodók körében, ugyanis egy kiforrott, egyszerűen kezelhető, mégis prémium építésű és munkaképességű gépről van szó. A családban két típust találunk: a kisebbik ötládást 243, míg a nagyobb hatládást 276 lóerővel (309 LE PowerBoost-tal).

ACTIVAn technikás

Az ACTIVA S sorozat mindkét tagja takarékos 7.4 literes, AGCO POWER, 6 hengeres motorokkal van szerelve. Az alacsony üzemanyag fogyasztás, valamint a károsanyag kibocsátási értékeknek való megfelelés végett SCR (Szelektív Katalitikus Redukciós) rendszerrel is el vannak látva a gépek. A füstgázkezelő rendszer sajátossága, hogy átlagosan legalább 5-10%-kal csökkenti az üzemanyag -fogyasztást köszönhetően egyszerű és logikus tervezésének.

MF 7300 Activa S kombájnok:

PowerFlow vágóasztal az ACTIVA sorozatban is

A minden más MF kombájnban elérhető PowerFlow behordószalagos vágóasztal az ACTIVA S sorozatban is nagyon kedvelt. Használatlával jelentősen csökken a szemveszteség, és a terményáramlás a ferdefelhordóba sokkal egyenletesebbé válik. Hosszú szárú, fekvő vagy nedves terményt is kiváló százalékban „szedi fel” a földről a vágóasztal, kalászemelők használata gyakran nem is szükséges. A teljesítmény így akár 73%-kal is nőhet olajos magvakban, 15%-kal búzában és 12%-kal árpában. Az egyenletes terménytovábbítást nagyban elősegíti, hogy a ferdefelhordó nyílása megegyezik a cséplődob szélességével, így nem egy szűkebb nyíláson át keresztül kerül a levágott termény a cséplődobhoz.

Természetesen, ahol nincs szükség az élenjáró és takarékos csúcstechnikára, ott az eddig is jól bevált és bizonyítottan hatékony FreeFlow vágóasztal párosítható az új ACTIVA S kombájnokkal 4,8-tól 7,6 m szélességig.

Cséplés és leválasztás – ténylegesen egyedi igényekre szabva

Az új ACTIVA S kombájnokhoz a Massey Ferguson két különböző leválasztó és cséplőrendszert kínál. A két rendszerben azonos a nagy lendítőnyomatékú, 600 mm átmérőjű dob illetve a független mellső és hátsó dobkosár állítás. A nagy lendítőnyomaték és a ballasztrudak használata lendkerék effektust hoz létre, a cséplődob meghajtásához kisebb energia szükséges, ezáltal csökken az üzemanyag-fogyasztás is.

A cséplődob után két megoldás közül választhatunk. Az egyik alternatíva az ABC modul (aktív cséplési kosár), amely 14° további cséplési átfedésről gondoskodik. Olyan partnereknek azonban, akik nagyobb variálhatóságot és sokoldalúságot szeretnének, az MCS (Multi Crop Separator) egység ajánlható a legkiválóbb leválasztás és legkíméletesebb terménykezelés érdekében. Az MCS modul egy további forgó magleválasztó egységet tartalmaz – gyakorlatilag egy harmadik dobot – , melynek kosara egyedi tulajdonságai révén felhajtható, amennyiben nincs rá szükség. Ez növeli a betakarítás rugalmasságát és kiváltképpen száraz időben javítja az eredményességet.

Modern külső minőségi tálalásban

A Massey Fergusonnál a modern, vonzó megjelenés és az élenjáró dizájn mindig is fontos szerepet játszottak. Az MF ACTIVA S kombájnok külső megjelenése ennek szellemében tetszetős, ámde praktikus és időtálló is. Az elemek galvanizálásnak köszönhetően a kombájn hosszú éveken át megőrzi tartósságát és ezzel megbízható munkaeszközzé válik kezelője számára. Ugyancsak nem lehet elhanyagolni a használtkori magas eladási értéket a jelenkori, kimagasló használati értékek mellett.