A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

Az MF Activa betakarító gépcsalád

legyen a saját maga ura!

A Massey Ferguson 2022-ben újította meg az MF Activa modellcsaládot, amelyek közül mindegyik modell öt szalmarázó ládás gép lesz a jövőben is. Ezek a kombájnok nagyobb teljesítménnyel és kiegészítő funkciókkal rendelkeznek az elődhöz képest, illetve fontos fejlesztés, hogy a Multi Crop Separator leválasztó rendszer mostantól az opcionális tételek része.

A modellcsaládon belül három megújult típus áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a prémium minőséget kereső kis- és középgazdálkodók számára is elérhető kínálatot teremtsenek a piacon.

Az MF Activa modellcsalád összefoglaló műszaki jellemzői:

Az MF Activa kiemelt jellemzői:

  • A megújított MF Activa modellcsalád 3 típust kínál 185-265 lóerő teljesítmény között. A gépek mind kiemelkedő munkaképességű cséplőrendszerrel vannak ellátva
  • Független dobkosár hézag állítás –elől és hátul is –elektronikusan a fülkéből
  • A szekcionális dobkosár kialakításnak köszönhetően rendkívül egyszerű és gyors a kultúrák közti váltás
  • Az opcionális Multi Crop Separator (MCS) a teljes leválasztó felületet modellenként akár 20%-kal is megnövelheti.
  • Freeflow hagyományos vagy Powerflow behordószalagos vágóasztalok érhetők el az MF Activa 7343 és MF Activa 7344 típusokhoz.
  • Átdolgozott, elektronikus vezérlésű, hidrosztatikus háromfokozatú hajtómű
  • A fülke kényelmi szintje jóval magasabb az elődnél, és rendkívül egyszerű irányítást garantál. A kabinban elérhető a megújított kartámla, légrugózású vezetőülés és az elektronikusan vezérelt hajtómű karja is

Megbízható és sokoldalú betakarítógépek

A cséplőrendszer egyik meghatározó eleme a 600 mm átmérőjű és 1340 mm széles cséplődob, amelyen összesen nyolc ballasztléc található. A nagy lendítő nyomatéknak és méreteknek köszönhetően kiemelkedő hatékonyságú a betakarítás. A tökéletes terményminőséget pedig a dobkosár mellső és hátsó hézag független állításának a lehetősége biztosítja: külön lehetséges a mellső és hátsó „réseket” állítani, mindezt elektronikusan a fülkéből.

A növénykultúrák közti váltás rendkívül egyszerű a szekcionális felépítésű dobkosárnak köszönhetően. Így a kezelő még a legnagyobb méretkülönbséggel rendelkező termények között is hatékonyan és egyszerűen tud átváltani.

Cséplőrendszer bármilyen növénykultúra számára

A tökéletes leválasztás érdekében mostantól – a már más MF kombájnokban jól ismert- Multi Crop Separator (MCS) rendszer elérhető. A segítségével a leválasztó felület akár 20%-kal is növelhető, így rendkívüli rugalmasságot kapunk a betakarításunk során. A szalma minőségére is jobban tudunk figyelmet fordítani, ha ezt az opciót választjuk. Maga az MCS egy harmadik cséplődobból és a hozzátartozó dobkosárból áll, amelyet elektronikusan a fülkéből fel és le tudunk mozgatni. A dobkosár mozgatásával tudjuk eldönteni, hogy szükségünk van-e extra leválasztófelületre vagy nincs.

A vágóasztal, amely bármilyen nagyértékű terményt tökéletesen betakarít.

Az MF Activa 7343 és MF Activa 7344 típusokat lehetséges mostantól Powerflow behordószalagos vágóasztallal is rendelni. A behordószalagos vágóasztalok hatalmas előnye, hogy a betakarítás során kalásszal előre továbbítják a terményt, illetve sokkal jobb eredményeket érnek el a földönfekvő termény felszedésekor, mint hagyományos társaik. A vágóasztalok 5,5 és 6,2 m munkaszélességben érhetők el, és méréseink alapján repcében akár 73%-kal, búzában 15%-kal és árpában 12%-kal növelik a munka hatékonyságát.

Az MF Activa 7342-es típushoz hagyományos rendszerű Freeflow vágóasztal érhető el 4,8-6 m munkaszélességek között. A Freeflow vágóasztalok elérhetők a többi két típushoz is, egészen 7,6 m munkaszélességig.

A vágásmagasság automatikus vezérlése szériafelszereltség mindegyik kombájnon, míg a keresztirányú szintezés opcionális tétel.

Elektronikus hajtóművezérlés

A Massey Ferguson az MF Activa hidrosztatikus hajtóműveit teljesen átdolgozta. Mostantól egy elektronikus vezérlésű szivattyú található a gépekben, amely a legújabb generációs, és így teljesen „kulturált” és precíz váltási élményt tud biztosítani.

Tökéletes irányítás és optimális komfort a fülkében

A fülkefejlesztések során a kezelésre és a kényelemre fordítottunk nagy figyelmet. Például a kezelők mostantól alapfelszereltségben levegőrugózású vezetőülésben ülhetnek egész nap.

Az új üléshez rögzített kartámla jelentősen megkönnyíti a kombájn kezelését. A multifunkciós vezérlőkar mostantól kiemelkedő precizitást és elektronikus vezérlésű hidrosztatikus hajtóműkezelést biztosít.

Több gyakran használt kapcsoló, amelyek mindegyike elektrohidraulikusan működtethető, az új kartámasz oldalán található. Minden modell alapfelszereltségként Agritronic terminállal van felszerelve gabonaveszteség-felügyelettel.

A kiemelkedő menetkényelem érdekében további praktikus opciók érhetők el, mint például a rosták elektronikus állítása, a visszahordott anyag kijelzése, vadonatúj hűtődoboz, illetve hátulnézeti kamera.