A Massey Ferguson teljes kínálatának a Fejér- és Komárom-Esztergom megyei márkakereskedője az

Agrospic Kft.

Székhely:
2433 Sárosd, Seregélyesi út 8/A
Telefon:
+36 25 260 290 ; +36 25 509 390
Fax:
+36 25 260 290
E-mail: 
iroda@agrospic.hu

ÚJ Massey Ferguson teleszkópos rakodók 

tovább emelik a mércét

A vadonatúj MF TH széria gépei tovább növelik az eddig is kiváló hatékonyságot és használhatóságot. A rakodók műszaki paramétereinek tökéletesítése mellett a fejlesztések a füstgázkezelést, a külsőt és a kezelői élményt emelik magasabb szintre. A fülke is teljesen megújult.

Az újgenerációs széria hat típusból áll, ami lehetővé teszi, hogy minden igényre legyen gépkínálat. Két kompakt méretű modell érhető el mindösszesen 210 cm gépszélességgel és 210 cm gépmagassággal. Ezek a rakodók alkalmasak a szűk helyeken való hatékony munkavégzésre, míg maximális emelési magasságuk 6, illetve 7 méter. A nagyobb – Standard TH verziók 6.5 – 7.5 méter közötti emelési magassággal és 3.4 – 4.3 tonna emelőerővel rendelkeznek.

Minden új szériás MF TH teleszkópos rakodó 3.4 literes, 4 hengeres erőforrással van szerelve, amelyek típustól függően 100 és 135 lóerő leadására képesek. Az erőforrások a legmodernebb károsanyag-kibocsátási normának felelnek meg (Stage V).

A rakodók teljesen új felhasználási módját teszik lehetővé a hidrosztatikus hajtóműnek: a kézigázzal a kezelő mostantól beállíthatja a kívánt motorfordulatszámot, és utána a gázpedállal tudja a menetsebeséget változtatni (gyorsítani/lassítani).

Az erőteljes zártközpontos hidraulikarendszer akár 190 l/perces szállítási kapacitásra is képes a nagyobb, 135 lóerős modelleken. A kisebb, 100 lóerős verziók esetében a hidraulika-szivattyú 100 l/perc teljesítményű.
A fülkét speciálisan a kezelő kényelmére és a hatékony munkavégzésre hangolták a gyártó mérnökei. A kilátás az ívelt fülke-kialakításnak köszönhetően tökéletes, amit a vadonatúj, lapos motorháztető forma is segít.

Mostantól minden egyes MF TH rakodó alapfelszereltségben tartalmazza az MF exkluzív PowerControl menetirányváltóját, ami megegyezik az MF traktorokban használt karral. Három funkció kezelhető róla: előre/hátramenet közti váltások, hidrosztatikus sebességtartományok kezelése és üresállásba kapcsolás. Ezáltal a jobb kéz teljesen szabadon marad a rakodási feladatok elvégzéséhez, ami nagy kezelői előnyt jelent.
A fülkében a műszerfal funkciókat egy akár 7 collos kijelző terminál látja el, amelyen a hidraulika-funkciókat is lehet kezelni. Az első gépek 2021 év végén érkeznek meg Magyarországra.